Magia Tăşuleasa Social a ajuns la Dunăre, din nou

La Tăşuleasa Social am ajuns pentru prima dată pe 27 Decembrie 2013, cu ajutorul lui Mani Gutău de la URMA, pentru a fi voluntar în proiectul „Camionul de Crăciun”, un proiect în parteneriat Die Johanniter din Germania şi Tăşuleasa Social.

Die Johanniter este o organizaţie umanitară de voluntariat fondată în anul 1956 în Hanovra, Germania. Organizaţia avea în 2008 peste 28.300 de voluntari activi şi peste 1.500.000 membri înregistraţi. „Cu dragoste pentru viaţă” este motto-ul lor. Pentru mai multe detalii Die Johanniter – Wikipedia.

Despre Tăşuleasa Social, mult timp şi foarte fain mi-a vorbit Mani înainte să ajung acolo. Ei au multe proiecte îndrăzneţe în derulare în fiecare an şi mulţi oameni frumoşi din România se numără pe lista lor de voluntari. Astfel, mi-am spus că trebuie să văd cu ochii mei acea lume altfel. Ei bine, aşteptările mele, deşi înalte, mi-au fost cu mult depăşite de la prima vizită. Voluntarii de la Tăşu, în mare parte tineri şi foarte tineri, au aşa o frumuseţe interioară ce nu poate fi descrisă în cuvinte, cel puţin nu de către mine. Locul este plin de o energie pozitivă cu care te încarci, fie că vrei, fie că nu vrei. Vă recomand pagina de Youtube – Tăşuleasa Social pentru a experimenta numai o parte din viaţa de acolo.

Oltenita - Piatra FântâneleAstfel, pe 27 Decembrie 2014, am plecat din nou la Tăşuleasa Social, tot împreună cu Mani, pentru a da o mână de ajutor voluntarilor la „Camionul de Crăciun”.
Anul acesta „Camionul de Crăciun” a însemnat zâmbete şi cadouri pentru 20.400 de copii din 168 de localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj-Napoca, Mureş şi Suceava. Aceste cadouri au fost pregătite, fiecare în parte, de câte un copil din Germania. De asta se ocupă în fiecare an organizaţia Die Johanniter. Cadourile au fost încărcate în 17 camioane şi însoţite în România de 59 de voluntari din Germania. Ei pleacă în fiecare an a doua zi de Crăciun din Germania pentru a ajunge pe 27 Decembrie seara la Piatra Fântânele unde este sediul Tăşuleasa Social. Pe 28 Decembrie, dimineaţa devreme, fiecare camion pleacă pe o rută bine stabilită în prealabil prin judeţele enumerate mai sus şi este însoţită de câte o echipă de voluntari mixtă, Die Johanniter şi Tăşuleasa Social, pentru a împărţi cadourile copiilor care le aşteaptă. Echipajele sunt însoţite de asemenea de echipe ISU, Jandarmeria şi Poliţia din Bistriţa.

Aşa cum vă imaginaţi probabil, nu este uşor deloc să împarţi într-o singură zi peste 20.000 de cadouri. Ei bine am fost martor deja pentru al doilea an. Atunci când este dăruire şi determinare, totul este posibil. Tot procesul este foarte bine administrat de head-staff-ul echipei Tăşuleasa Social iar la sfârşitul zilei camioanele se întorc din rută goale. Seara bântuie o oboseală grea prin Tăşu dar în acelaşi timp toată lumea are un zâmbet larg de satisfacţie şi împlinire pe faţă. Este zâmbetul primit pe tot timpul zilei de la cei peste 20.000 de copii.

Anul trecut, la întoarcerea acasă, am adus de la Tăşuleasa cadouri pentru 15 copii din comuna Chiselet, judeţul Călăraşi. Anul acesta, cu sprijinul Sofiafarm SRL din Olteniţa, care ne-a pus la dispoziţie furgoneta firmei şi a suportat integral cheltuielile de transport Olteniţa – Piatra Fântânele – Olteniţa, am reuşit să aducem cadouri şi bucurie pentru 42 de copii din Chiselet, Curcani şi Mitreni.

Mulţumesc Tăşuleasa Social pentru şansa de a dărui mai departe. La mulţi ani fericiţi şi sănătoşi.

Costin IATAN
TID România

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Magia Tăşuleasa Social a ajuns la Dunăre, din nou

  1. costiniatan zice:

    Un fotoreportaj foarte fain de la Camionul de Crăciun 2014 a scris şi Andrei Dăscălescu pe Think Outside the Box iar galeria foto este pur şi simplu superbă.
    http://totb.ro/fotoreportaj-20-000-de-zambete-intr-o-zi/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s